Zucchini pane la cuptor

Zucchini pane la cuptor

Dupa succesul pe care l-au avut snitelele din piept de pui la cuptor, am zis sa fac si niste zucchini pane la cuptor.
Nu de alta, dar aveam 2 zucchini mici in frigider si nu stiam ce sa fac mai intai: pane la cuptor sau umpluti cu diverse lucruri…
Castigatoare a fost prima varianta si chiar a fost o alegere buna. S-au mancat foarte bine, nici nu ma asteptam.
Cu siguranta ii voi mai face.

Ingrediente:
2 zucchini mici
2 oua
150 grame faina
150 grame pesmet
2-3 linguri parmezan ras
1 praf boia dulce

Preincalziti cuptorul la 180 de grade si tapetati tava aragazului cu hartie de copt.

Veti avea nevoie de 3 boluri: unul in care veti pune ouale si le veti bate bine cu furculita, un bol pentru faina si un bol in care veti amesteca pesmetul, parmezanul ras si putina boia dulce de ardei.

Curatati zucchini de coaja, dar nu in totalitate, ci veti face un model tip zebra. Adica va fi o fasie curatata, o fasie de coaja, una curatata, una de coaja.
Apoi ii veti taia pe lungime.

Treceti bucatile de zucchini prin ou, apoi faina, iarasi ou, iar la final prin amestecul de pesmet.

Puneti bucatile in tava si bagati la cuptor 25-30 de minute, pana se rumeneste frumos.

La jumatatea timpului, daca vedeti ca incep sa se arda, stropiti cu putin ulei de masline fiecare bucata.

Noi i-am servit cu sos de iaurt si marar.

Daca va doriti ceva mai elaborat, puteti pregati un cus cus cu legume sau un orez cu legume. Ambele variante le gasiti la noi pe blog.😀

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *