Zucchini cu morcov si iaurt

Zucchini cu morcov si iaurt

Mai nou au inceput sa ne placa si zucchini. Prima oara cand i-am dat nu prea au avut succes, dar in ultimul timp castiga tot mai mult teren. Iar in combinatie cu morcov si iaurt, a iesit o mancarica de toata bunatatea. Ca sa nu mai spun ca a fost acompaniata de o mamaliguta galbena si dolofana, ca pana si cel mai mofturos copilas ar manca asa ceva.


Haideti sa vedem cum pregatim acest fel de mancare demn de cele mai selecte restaurantešŸ˜€


Ingrediente:
1 zucchini potrivit
1 morcov mic
1 catel mic de usturoi
2 linguri iaurt ( sau smantana daca sunteti suficient de mari)
1 lingura ulei de masline
busuioc pentru aroma


Pentru mamaliga:
150 ml apa
1 lingura malai


Legumele se spala, se curata de coaja si se dau toate pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o craticioara punem putin ulei de masline si apa, apoi sotam dovlecelul, morcovul si usturoiul pret de cateva minute. Dovlecelul nu il vom scurge de apa, oricum va trebui sa fierbem bine totul.
Acoperim cu apa si lasam sa fiarba in jur de 20-30 de minute, pana cand legumele sunt bine facute, iar apa a scazut.

Tragem de pe foc si lasam putin sa se racoreasca.

Adaugam 2 linguri cu iaurt la temperatura camerei, astfel incat sa nu se branzeasca atunci cand il incorporam, vom condimenta cu busuioc si eventual mai lasam cel mult 1 minut la foc mic.


Pregatim si mamaliga. In 150 ml apa care clocoteste vom adauga o lingura de malai si lasam sa fiarba pana cand se desprinde de pe peretii vasului, cam 5-7 minute, depinde si ce fel de malai folositi.


Iar acum urmeaza partea cea mai dificila: plating-ulā€¦ ca doar suntem intr-o bucatarie de 2 stele Michelin. Nu am zis 3, ca mai avem de perfectionat cate una-altašŸ˜€
Bunā€¦ punem mamaliga, deasupra sosul de dovlecel si morcov, eventual mai presaram putin busuioc (asa fac marii chefi), apoi scoatem preparatul in fata publicului mancacios.


Sa aveti pofta si sa imi spuneti voi cate stele ati primit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *