Wrap sau lipie umpluta cu crema de ou si branza de vaci

Wrap sau lipie umpluta cu crema de ou si branza de vaci

Desi ouale sunt sanatoase si majoritatea copiilor le adora, la noi treaba e putin pe dos. Matei nu mananca decat omleta la cuptor, de ou fiert nici nu se atinge.
Si ca sa mai schimbam putin vesnica omleta, hai sa facem cumva sa fie bine si cu oul fiert. L-am amestecat cu putina branza, niste ierburi de Provence( suntem fani inraiti) si a iesit ceva de necrezut, foarte bun si sanatos, zic eu: lipie umpluta cu crema de ou si branza de vaci.

Ingrediente:
1 lipie/ wrap
1 ou
1 lingura branza de vaci
1 lingurita ulei de masline
1 lingura cascaval ras
Ierburi de Provence

Oul se fierbe tare, 10 minute din momentul in care apa clocoteste. Se lasa putin sa se raceasca sub jet de apa rece, se curata de coaja si se da pe razatoarea mica.

Se adauga apoi celelalte ingrediente: branza de vaci, cascavalul ras, uleiul de masline si ierburile de Provence.
Opriti foarte purin cascaval pentru decor.

Intre timp preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Umpleti wrap-ul cu amestecul de branza, rulati (avand grija sa sigilati bine capetele ca sa nu iasa amestecul) presarati putin cascaval si bagati la cuptor cateva minute.
Practic trebuie doar incalzita putin, iar cascavalul de pe deasupra sa se gratineze doar o idee.

Daca folositi o lipie obisnuita, de obicei aceasta este mai tare. Atunci incalziti-o putin trecand-o de cateva ori prin flacara aragazului. In felul acesta va fi mai usor de rulat si nu se va rupe.
Wrap-ul, in schimb, este mult mai maleabil si nu necesita aceasta operatiune. Eu am folosit un wrap din faina integrala cu seminte.

Am servit aceasta minunatie la micul dejun si tare buna a fost. A mers de minune si nu ne-a mai fost foame pana la pranz.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *