Vinete in sos de smantana cu rosii

Vinete in sos de smantana cu rosii

Pai cine spune ca vinetele se pot face doar salata? Eu am vrut sa fac si altceva cu ele, in sos de smantana cu rosii, de exemplu. Eram foarte curioasa ce gust pot avea asa, fara sa fie coapte. Si va marturisesc ceva: chiar sunt super bune. Parca seamana putin cu ciupercile, sunt gustoase. Iar cu sosul asta de smantana la care am adaugat si putin marar… senzatie! Trebuie sa le incercati, chiar merita reteta. Dar trebuie sa tineti cont de un singur lucru: vanata trebuie sa fie foarte mica si gustati-o inainte ca nu cumva sa fie amara. Altfel, ati incurcat-o!

Ingrediente:
1 vanata foarte mica
1 ceapa mica
1/2 morcov
1 rosie micuta
2 linguri cu smantana cu 25% grasime
marar dupa gust
ulei de masline

Legumele se spala si se curata de coaja, inclusiv vanata, apoi se toaca marunt.

Morcovul se da pe razatoarea mica.

Puneti la inabusit in ulei de masline amestecat cu apa ceapa, vanata si morcovul. Lasati 5 minute, dupa care acoperiti cu apa si fierbeti 20 de minute.

Adaugati rosia decojita si taiata marunt sau data pe razatoare si lasati cu capacul pus inca 10 minute.

Indepartati apoi capacul, puneti si smantana si lasati sa fiarba totul fara capac pana cand se evapora aproape tot lichidul lasat de smantana. Dureaza in jur de 15 minute, iar sosul va fi cremos si grosut.

La final condimentati cu marar din belsug.

Este o nebunie de mancare ce se poate servi ca atare sau cu o garnitura de orez langa.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *