Turnulete cu capsuni si visine

Turnulete cu capsuni si visine

Pe cuvant ca nu stiam ce denumire sa ii dau acestui preparat. Atata m-am sucit, m-am gandit, am analizat si am decis ca se va numi Turnulete cu capsuni si visine. Dar stiti de ce? Pai are forma de turnulet si este cu capsuni si visine, logic.๐Ÿ˜€ Buuun, pana aici suntem ok.

Dar sa va mai intreb ceva. Stiti din ce sunt facute aceste turnulete? Cine stie sa ridice mana suuuus!๐Ÿ˜€

Sunt din gris cu lapte, preparatul cel mai indragit de catre micii gurmanzi. Nu cred ca exista copilas care sa nu manance cu pofta o portie de gris cu lapte. Numai ca eu personal nu ma dau in vant dupa gris, adica nu mi se pare ca ar avea cine stie ce calitati nutritionale, asa ca am zis sa il mai imbogatesc intr-un fel sau altul si i-am adaugat o portie mare de fructe. Macar astea aduc ceva vitamine in organism. Grisul cam umfla burtica si atat. Dar cu fructeโ€ฆ parca altfel suna.

Deci, cum ar veni, acest preparat este un fel de “aceeasi Marie cu alta palarie”, dar o palarie mai simandicoasa, mai regala. Doamne, hai ca de la atatea metafore ne pica palaria pe ochi si nu mai vedem sa amestecam in grisul cu lapte.

Cu sau fara palarie, veti avea nevoie de:
200 ml lapte
2 linguri gris
2-3 capsuni
6-7 visine
3 curmale deshidratate
1 praf de vanilie

Puneti la fiert laptele. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati grisul in ploaie ( nu o sa va ude ploaia pentru ca aveti palarie ๐Ÿ˜€) si amestecati in continuu cam 5 minute, depinde de gris.

Puneti grisul cald in forme pentru briose si lasati la racit. Eventual bagati si la frigider macar 1 ora ca sa se intareasca bine si sa poata fi scos frumos din forme.

Faceti si sosul de fructe. Spalati bine capsunile, scoateti samburii visinelor si puneti la foc mic intr-o craticioara cu putina apa. Cand incepe sa fiarba, adaugati si curmalele tocate si lasati vreo 15 minute, pana cand se formeaza un sos destul de legat.
Puneti si vanilia si lasati sa se raceasca putin.

Scoateti acum grisul din forme si turnati sosul cald peste. Nu o sa va vina sa credeti ce bun poate sa fie si cu ce pofta va fi mancat de catre gurmanzii vostri.

Ei, ce ziceti? Va place palaria cea noua?

Sa va fie de bine micutilor pofticiosi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *