Ton la cuptor pe pat de legume

Ton la cuptor pe pat de legume

Ce avem noi aici? Una bucata de ton proaspat, cateva legume bio de la bicu din gradina si un copil flamand care a mancat aproape tot din farfurie😀
TON LA CUPTOR PE PAT DE LEGUME

Ingrediente:
200 grame ton proaspat
1 ceapa
1 catel de usturoi
morcov
patrunjel
ardei kapia
1 rosie fara coaja
oregano, busuioc si boia dulce dupa gust
ulei de masline

Spalati putin pestele, stergeti-l cu un proaop de hartie si taiati-l felii groase de un deget.

Curatati legumele si tocati-le cubulete sau chiar bucati mai mari, cum va place.

Luati un vas yena cu capac, puneti legumele, deasupra tonul, apoi stropiti cu ulei de masline si condimentati cu ierburi aromatice. Eu am folosit oregano, busuioc si un praf de boia dulce. Voi puteti folosi ce condimente doriti.

Adaugati putina apa, cat sa acopere legumele, puneti capacul si bagati la cuptor in jur de 40-50 de minute. Verificati inainte sa fie facut pestele.

Se serveste imediat sau chiar si a doua zi. Este extraordinar de bun.

Sa aveti o zi reusita, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *