Tocanita de vita la cuptor

Tocanita de vita la cuptor

Ce-mi place mie la tocanita asta este ca se pun toate ingredientele in oala, se baga la cuptor, apoi ne putem relaxa: spalam vase, rufe, calcam, dam cu aspiratorul… Si pe cand am terminat de facut toate astea, gata si tocanita. Numai bine ne asezam la masa😀

Ingrediente:
500 – 600 grame pulpa de vita
3 cepe verzi sau 1 ceapa uscata
2 morcovi potriviti
1 ardei kapia
5-6 cartofi mari
1 rosie mai mare decojita sau suc de rosii de casa
ulei de masline
patrunjel frunze pentru gust

Curatam carnea de grasime si de tendoane sau pielita daca are, apoi o taiem in bucati potrivite.

Spalam si legumele, apoi si acestea vor fi tocate bucati.

Incingem cuptorul la 190 de grade.

Punem intr-o cratita incapatoare carnea si toate legumele, stropim cu putin ulei de masline, acoperim cu apa, apoi bagam la cuptor cu capacul pus in jur de 2 ore.

Din cand in cand mai verificam sa nu scada foarte tare apa si eventual mai completam cu apa calda. Dar nu cred ca va fi cazul din moment ce este capacul bine asezat pe oala. Lasati-l asa, in felul acesta carnea va fi foarte frageda si suculenta, nu se va usca.

La final condimentati cu patrunjel verde.

Nu-i asa ca este cea mai buna si frageda tocanita de vita pe care ati mancat-o? Ca sa nu mai spun ca nu veti avea mare bataie de cap cu ea. Practic se face singura.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *