Tocanita de vita cu cartofi si broccoli

Tocanita de vita cu cartofi si broccoli

Ingrediente:
600-700 grame antricot de vita
1 ceapa
1 morcov
1 radacina de pastarnac
1 ardei gras rosu
100 grame mazare
6 cartofi potriviti ca marime
cateva buchetele de broccolli
200 ml suc de rosii sau bulion de casa
ulei de masline
1 foaie de dafin
oregano si cimbru dupa gust

Carnea se taie in bucati potrivite, legumele se curata de coaja si se toaca bucati mai mari.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade si pregatim o oala incapatoare cu capac.

Vom pune in oala absolut toate ingredientele, mai putin broccoli.

Eu am folosit mazare congelata, dar de gradina. Nu a fost fiarta inainte, deci are nevoie de mai mult timp ca sa se prepare. In cazul in care folositi mazare cumparata, atunci o adaugati mai spre final.

Stropim cu ulei de masline, condimentam, acoperim cu apa si bagam la cuptor aproximativ 2 ore cu capacul pus.

Adaugam cartofii, sucul de rosii, completam cu apa calda daca este cazul si lasam pana cand totul este foarte bine patruns, iar carnea devine frageda.

Dupa ce scoatem din cuptor, punem broccoli si lasam oala cu capacul pus. Broccoli se va face foarte bine, nu este necesar sa mai bagam la cuptor.

Gata si tocanita de vita cu cartofi si broccoli!
Sa aveti pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *