Tocanita de ciuperci cu mamaliga

Tocanita de ciuperci cu mamaliga

Manastire intr-un picior, ghici ciuperca ce-i😀
O bunatate de tocanita de ciuperci cu mamaliga, numai buna de mancat dupa o repriza de joaca.

Ingrediente:
300 gr ciuperci Champignon
1 ceapa verde
1 fir de usturoi verde
1/2 ardei kapia
50 ml bulion de casa ori o rosie
ulei de masline
marar dupa gust

Pentru mamaliga:
400 ml apa
4 linguri cu malai

Ciupercile se curata, se indeparteaza piciorusele pe care eu personal nu le folosesc, apoi se toaca marunt.
Ceapa si usturoiul se spala si se taie rondele fine.
Ardeiul se curata de seminte, se spala, se toaca marunt.

In putin ulei de masline amestecat cu apa se inabusa ceapa si usturoiul, se adauga ardeiul, iar apoi ciupercile. Lasati la foc mic in jur de 10 minute, pana cand ciupercile incep sa lase apa.
Mai adaugati putina apa, acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba bine cam 40 de minute.

Adaugati bulionul sau rosia decojita si tocata si mai lasati la foc mic pana cand ciupercile sunt bine facute. Daca este cazul, mai completati pe parcurs cu apa.
La final condimentati cu marar proaspat.

Pentru mamaliga, puneti apa la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca adaugati malaiul in ploaie si amestecati energic sa nu se formeze cocoloase.
Lasati la fiert 10-12 minute, depinde de malai, amestecand in continuu.

Serviti totul foarte rapid si cu incredere pentru ca este o tocanita de nota 10. Asta ca sa ma laud si eu…😀

Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *