Tocanita de cartofi

Tocanita de cartofi

Mie personal imi place foarte mult tocanita de cartofi. Se face repede, este plina de legume, colorata si parfumata. Este cea mai populara mancare romaneasca. Nu cred ca este cineva care sa nu fi facut cunostinta cu ea, in afara de Matei 😀

Azi i-am pregatit pentru prima data si i-a placut tare mult. O vom trece pe lista de mancaruri “asta trebuie refacuta”.


Ingrediente:
2 cartofi
1 morcov
1 patrunjel radacina
4-5 rondele dovlecel
1 rosie mica sau bulion de casa
1 lingura ulei de masline
1 foaie de dafin (optional)
frunze de patrunjel pentru aroma


Legumele se spala, se curata si se toaca marunt. Cartofii se taie cubulete.
In putin ulei de masline si apa se soteaza toate legumele, apoi punem si cartofii, rosia oparita in prealabil si decojita si acoperim cu apa.

Lasam la fiert in jur de 40 de minute. Completam cu apa pe parcurs daca este cazul.
Cu 10 minute inainte de a stinge focul punem foaia de dafin.
Presaram patrunjel la final si sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *