Tocanita de cartofi dulci cu mei

Tocanita de cartofi dulci cu mei

Recunosc, este o dubiosenie maxima aceasta mancarica, tocanita sau cum vreti sa ii spunem.
Ma tot gandeam eu aseara ce sa mai fac de mancare, ce nu mai facusem in ultima vreme si am ajuns la concluzia ca ar merge o tocanita de cartofi dulci cu mei. Mi se parea mie ca ar fi ceva interesant la combinatia asta si se pare ca nu am dat gres. Chiar a fost o combinatie reusita, zic eu pentru ca Matei a mancat bine, aproape toata portia. Deci, as tinde sa cred ca i-a placut.
Daca va tenteaza si pe voi o combinatie… sa o numim dubioasa…va las mai jos reteta.

Ingrediente:
2 linguri cu mei
1 cartof dulce mai mic sau 1/2 daca este mare
1 ceapa verde
3 bastonase ardei rosu
1 lingura cu ulei de masline
patrunjel frunze pentru aroma

Meiul se spala bine in cateva ape, apoi se lasa la hidratat peste noapte.

Cartoful, ceapa si ardeiul se spala, se curata si se taie cubulete.

Intr-o cratita puneti uleiul de masline amestecat cu putina apa si sotati cateva minute ceapa si ardeiul.

Adaugati si meiul spalat inca o data, acoperiti cu apa si lasati la fiert la foc mic in jur de 20 de minute.

Adaugati acum si cartofii taiati cubulete potrivite, mai completati cu putina apa si lasati sa fiarba pana cand si cartoful dulce este bine patruns. Acesta fierbe destul de repede, in jur de 15 minute ar trebui sa fie gata.

Condimentati cu frunze proaspete de patrunjel si veti avea o surpriza- e nemaipomenit de buna, nici nu o sa credeti.

Sa aveti pofta buna, bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar