Tocanita de cartofi cu ficat de pui

Tocanita de cartofi cu ficat de pui

Ficatul de pui este foarte bine tolerat si acceptat de catre gurmandul meu. Cted ca nu s-ar supara daca ar manca zilnic ficat. Si cum alta carne pentru tocanita nu aveam, ce sa vezi? Am pregatit o delicioasa tocanita de cartofi cu ficat de pui.

Ingrediente:
400 grame cartofi
200 grame ficat de pui
1 ceapa
1 morcov mic
1/2 ardei gras rosu
1 rosie mica fara pielita
1 foaie de dafin
marar dupa gust
ulei de masline

Ficatul se spala foarte bine in apa rece pana cand se indeparteaza tot sangele.

Legumele se curata de coaja, se toaca marunt, apoi se pun la inabusit, cu exceptia cartofilor si a rosiei, in ulei de masline amestecat cu apa.

Se adauga si ficatul, se acopera bine cu apa si se lasa la fiert la foc domol 30 de minute. Se indeparteaza spuma de cate ori este cazul.

Apoi se pun cartofii taiati cubulete potrivite, rosia decojita si foaia de dafin.
Lasati sa fiarba bine, cam 20 de minute, timp in care se mai poate completa cu apa daca este cazul.

Condimentati cu marar si stingeti focul, lasand tocanita sa se odihneasca vreo 10 minute inainte de servire.

Delicios!
Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *