Tocanita de cartofi cu cimbru

Tocanita de cartofi cu cimbru

Ingrediente:
4-5 cartofi mai mari
1 fir mic de praz, doar partea alba
1 ardei rosu copt pe care l-am dat prin blender impreuna cu 1 rosie mica fara coaja
1 morcov
1/2 pastarnac
cateva masline( optional)
ulei de masline
patrunjel frunze si cimbru dupa gust

Spalam si curatam de coaja cartofii, apoi ii taiam bucati potrivite si ii lasam in apa rece pana cand ne ocupam de celelalte legume.

Curatam morcovul si pastarnacul, le taiam cubulete.

Spalam bine pranzul si il tocam, doar partea alba.

Eu am avut ardei copt la congelator pe care l-am mixat rapid in robot cu o rosie fara coaja.  Dar daca nu aveti, ori coaceti repede un ardei rosu pe flacara aragazului, ori folositi un ardei proaspat pe care il curatati de seminte si il puneti in blender impreuna cu rosia si mixati pana cand obtineti o pasta fina.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Intr-un vas termorezistent cu capac puneti toate legumele, stropiti cu ulei de masline, adaugati pasta de ardei, puneti apa cat sa acopere totul bine si bagati la cuptor cu capacul pus.

Verificati din cand in cand sa nu scada apa, dar nu cred ca va di cazul. Oricum, apa nu puneti multa, dar daca mai trebuie, completati pe parcurs cu apa calda.
Lasati in jur de 1 ora, poate si mai bine. Depinde de cartofi.

Cand toate legumele sunt bine patrunse, presarati frunze de patrunjel tocate si cimbru.

Daca doriti, cu 10 minute inainte de a scoate din cuptor, se mai pot adauga si cateva masline desarate in prealabil in apa calda. Eu de data aceasta nu am avut, dar merg de minune.

Sa va fie de bine, dragi gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *