Tocanita de cartofi cu chiftelute

Tocanita de cartofi cu chiftelute

Reteta aceasta nu imi apartine, m-am inspirat de pe un alt blog culinar. Dar avand in vedere ca a avut succes, am zis sa v-o prezint si voua in varianta pregatita de mine😘

Ingrediente pentru chiftelute:
500 grame pulpa de porc
1 ceapa mica
1/2 morcov dat pe razatoarea mica
marar tocat

Ingrediente pentru tocanita:
1 kg cartofi albi
1 ceapa
1 ardei galben
1 ardei portocaliu
1 morcov
300 grame rosii
1 catel de usturoi
ulei de masline
1 frunza de dafin
patrunjel si cimbru dupa gust

Prima data ne vom ocupa de chiftelute. Tocati carnea, apoi amestecati-o cu ceapa taiata cat mai marunt si morcovul dat pe razatoarea mica. Pentru aroma am folosit marar, dar merge orice condiment va este pe plac. Formati chiftelutele si lasati-le deoparte. In mod normal, in chiftelute se mai poate adauga pesmet sau o felie de paine inmuiata in lapte si scursa bine, usturoi… Eu le-am preferat asa simple.

Dupa ce am pregatit chiftelutele, ne ocupam de celelalte legume pentru tocanita. Toate se vor spala, curata si toca dupa preferinta.

Intr-o cratita incapatoare vom inabusi cateva minute ceapa, usturoiul si ardeiul in ulei de masline amestecat cu apa.
Adaugam rosiile, apoi cartofii si amestecam.

Punem din loc in loc si chiftelutele, completam cu apa cat sa fie bine acoperit totul, adaugam frunza de dafin si lasam sa fiarba la foc mic, cu capacul pus aproximativ 1 ora.

La final condimentam cu patrunjel si cimbru dupa gust.

Pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *