Tocanita de ardei copti si piure din fulgi de mei

Tocanita de ardei copti si piure din fulgi de mei

Tocanita de ardei copti este o mancare simpla, fara prea mari batai de cap, dar savuroasa.
Bine, fara batai de cap daca ai ardeii deja copti la congelator, asa cum am avut eu. Daca trebuie sa ii coci, atunci s-ar putea sa te gandesti de 2 ori inainte de a te apuca. Si cu toate acestea, indemnul meu este sa va luati inima in dinti si sa va apucati de treaba pentru ca iese o bunatate de mancarica.
Eventual se poate adauga si putina smantana grasa la final sau chiar smantana de gatit. Eu in cazul de fata nu am adaugat, am pus foarte putin lapte cat sa le dea ardeilor un gust usor dulceag pentru ca avusesem deja la pranz o ciulama cu smantana.
Sa va spun cum am procedat eu.

Ingrediente:
3 ardei copti (am avut la congelator)
1 ceapa verde
30 ml lapte (cateva linguri)
ulei de masline
marar dupa gust

Pentru piure:
100 ml apa
1 lingura cu fulgi de mei

Ardeii se taie fasii potrivite.
Ceapa verde se spala si se toaca marunt.
Puneti intr-o cratita putin ulei de masline amestecat cu apa si sotati 2-3 minute ceapa.

Adaugati ardeii felii, putin lapte si lasati la foc mic pentru 5-6 minute.
La final condimentati cu marar proaspat tocat sau chiar de la congelator.

Pregatiti acum si piureul din fulgi de mei. Puneti la fiert 100 ml apa, iar cand incepe sa clocoteasca, adaugati fulgii de mei si amestecati bine sa nu se formeze cocoloase.
Lasati sa fiarba in jur de 6-7 minute, exact ca la mamaliga.

Puneti intr-un bol piureul de mei, adaugati tocanita de ardei peste si… pofta buna sa aveti!
Este foarte aromata, stiu ca o sa va placa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *