Tarta rapida cu legume

Tarta rapida cu legume

Am vrut sa fac o pizza, dar m-am gandit ca dureaza prea mult. Pana framant aluatul, pana creste, nu aveam nici drojdie…o intreaga poveste, ce sa mai discutam. Mi-a venit mie ideea de a face un fel de tarta cu fructe, dar fara fructe😀 Am pus legume si, fara falsa modestie, mi-a iesit asa de buna, ca de vreo luna o fac saptamanal cu diferite legume. Dar combinatia asta despre care o sa va povestesc are cel mai mare succes.

Ingrediente:
2 oua
30 ml lapte
2 linguri cu faina
1 lingura cu ulei de masline
legume pentru topping ( am folosit: ceapa verde, ardei kapia, zucchini, rosie)
cascaval ras
oregano dupa gust

Am batut spuma ouale cu mixerul, am adaugat laptele si faina. Mi-a iesit un aluat mai grosut, dar lichid, asemanator cu cel de pancakes.

Am preincalzit cuptorul la 180 de grade si am uns cu ulei un vas termorezistent.

Am transferat aluatul in forma, apoi am pus legumele taiate cubulete sau fasii subtiri: ceapa verde taiata rondele, kapia cubulete, zucchini si rosii felii foarte subtiri.

Am presarat oregano din abundenta, ne place foarte mult, cascaval ras si am bagat la cuptor 30 de minute.

Minunata este putin spus! O adevarata pizza, dar sub alta forma.

Puteti pune ce legume aveti prin frigider, iar in loc de cascaval se poate folosi si mozzarella, branza gouda, emmental.
Puteti folosi inclusiv branza de vaci daca aveti copii foarte mici care nu pot sa consume inca altfel de branzeturi. Evident, gustul si textura vor fi diferite.
Variante sunt, voi sa fiti dispuse sa aprindeti cuptorul pe o asa canicula. Dar va asigur ca merita😀

Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *