Tarta din fidea cu broccoli si feta

Tarta din fidea cu broccoli si feta

In ultimul timp am tot folosit fideaua in diverse preparate, dar cu precadere in cele dulci.
Astazi am zis sa incerc ceva nou si sa o integrez intr-un fel de tarta sarata. Am folosit broccoli si branza feta si drept sa va spun nu ma asteptam sa iasa asa de buna.
Am folosit o branza feta cremoasa si usor sarata, fix cat sa iasa cea mai buna TARTA DIN FIDEA CU BROCCOLI SI FETA.
Daca nu aveti feta sau vi se pare ca nu este adecvata pentru varsta prichindeilor vostri, atunci inlocuiti-o cu branza de vaci sau cu o telemea dulce. Va iesi ceva de vis.

Ingrediente:
2 maini fidea
4-5 buchetele de broccoli
50 grame branza feta
1/4 gogosar sau ardei rosu
1 ou
1 lingura iaurt grecesc
1 lingura mozzarella rasa pentru gratin
ierburi de Provence
ulei de masline pentru uns forma

Fideaua se fierbe, apoi se scurge de apa si se lasa deoparte.

Broccoli se fierbe 12 minute la abur, dupa care se paseaza grosier cu furculita.

Branza feta se marunteste cu furculita, apoi se combina cu gogosarul taiat fin, oul batut si 1 lingura de iaurt grecesc.

Incorporati piureul de broccoli in cel de branza, dupa care adaugati fideaua.

Condimentati cu ierburi de Provence dupa gust.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade si ungeti cu ulei de masline o forma de tarta.
Turnati amestecul si nivelati, astfel incat sa fie uniform distribuit in forma.

Bagati la cuptor 20-30 de minute.
Cu 10 minute inainte de a scoate tarta, puneti si mozzarella rasa deasupra si lasati pana se gratineaza.

Un adevarat festin!

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *