Tarta cu spanac

Tarta cu spanac

Vi s-a intamplat vreodata sa plecati undeva, iar pe drum sa constatati ca ati ajuns in alta parte? Mie da. Si asa mi s-a intamplat si cu tarta asta cu spanac. De fapt, trebuia sa fie altceva, dar m-am apucat si am adaugat, am pus, am scos ingrediente si a iesit asa ceva. Pana la urma important este ca a avut succes.


Ingrediente:
1 mana buna frunze de spanac
1 cartof potrivit
3 rondele dovlecel
100 gr branza de vaci
1 ou
1 lingurita ulei de masline
1 varf cutit nucsoara (optional)
busuioc dupa gust


Incingem cuptorul la 180 de grade.
Spanacul se spala, se opareste 3 minute, apoi se scurge si se toaca fin.
Cartoful si dovlecelul se curata de coaja si se fierb, apoi se paseaza cu furculita. Daca faceti cu blenderul, veti activa amidonul din cartof si va iesi ca un aluat gumat.
Amestecam spanacul cu piureul de cartof si dovlecel. Peste el punem branza, oul batut si omogenizam. Condimentam cu ulei de masline, nucsoara si busuioc si dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Va dura cam 45-50 de minute, depinde de cuptor.
Voua ce v-a iesit, mamici de gurmanzi?


Sa va fie de bine, oricum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *