Tarta cu ricotta si cirese

Tarta cu ricotta si cirese

Ingrediente:
2 oua
250 grame ricotta
200 ml smantana lichida
3 linguri fulgi de cocos
3 linguri cu gris
3 linguri cu faina
1 lingura ulei de cocos
1 lingura cu miere
o mana de cirese fara samburi, taiate jumatati

Extra: ulei de cocos pentru uns forma+ 1 lingura de faina pentru tapetat

Preincalziti cuptorul la 180 de grade, treapta sus-jos, fara ventilatie.

Intr-un bol incapator mixati ouale pana isi dubleaza volumul, apoi adaugati smantana lichida si ricotta continuand sa mixati inca 4-5 minute pana cand compozitia capata consistenta aluatului de clatite.

Turnati apoi uleiul de cocos si mierea si omogenizati.

Amestecati ingredientele uscate: fulgii de cocos, faina si grisul, apoi schimbati mixerul cu un tel si incepeti sa le incorporati si pe ele.

Lasati amestecul sa se odihneasca 5-10 minute, timp in care ungeti forma de tarta cu putin ulei de cocos si tapetati-o cu faina. Daca folositi o forma de silicon, atunci nu este necesar sa o ungeti.

Puneti aluatul in forma, nivelati sa fie distribuit uniform, apoi presarati ciresele.

Bagati la cuptor 30-35 de minute sau pana cand se rumeneste frumos deasupra si pe margini.

Lasati tarta sa se raceasca la temperatura camerei si abia apoi scoateti-o din forma.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar