Tarta cu ovaz, banana si gutuie

Tarta cu ovaz, banana si gutuie

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca prefer fulgii de ovaz in locul fainii atunci cand este vorba despre ceva dulce. Asa ca ii folosesc ori de cate ori am ocazia.
Desertul pe care vi-l propun astazi-TARTA CU OVAZ, BANANA SI GUTUIE- este aromat, dulce si se poate servi atat la micul dejun alaturi de niste fructe proaspete sau iaurt, dar merge foarte bine si la gustarea de dupa-amiaza.
Eu zic sa o incercati. Mai ales ca acum este perioada gutuilor.

Ingrediente:
1 gutuie mare
1 banana mare
1 ou
1 lingura cu varf mascarpone
5 linguri fulgi moi de ovaz
ulei de cocos pentru uns forma

Gutuia se curata de coaja si de cotor, apoi se fierbe la abur.

Se face un piure din banana si gutuie, apoi se adauga fulgii de ovaz si se lasa deoparte 10 minute sa se hidrateze.

Intre timp, preincalziti cuptorul la 180 de grade si ungeti cu unt de cocos un vas pe care il veti baga la cuptor.

Dupa cele 10 minute in care fulgii de ovaz s-au inmuiat, veti adauga in compozitie oul batut si mascarponele.

Omogenizati bine, apoi turnati totul in vasul care va merge la cuptor pentru 25-30 de minute. Eu am folosit capacul unui vas yena.

Este o minunatie, veti vedea ca micii gurmanzi se vor bate pentru aceasta tarta.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *