Tarta cu morcov, broccoli si conopida

Tarta cu morcov, broccoli si conopida

Azi dimineata am constatat ca nu mai aveam tare multe legume in frigider si, desi voiam sa fac o tarta, obtiunile imi erau limitate. Avand in vedere ca atat broccoli, cat si conopida se numara printre preferatele noastre, deci nu ne lipsesc aproape niciodata, ce sa faci? Pai te adaptezi si faci o tarta cu morcov, broccoli si conopida, normal.

Ingrediente:
1 morcov mic
4-5 buchetele broccoli
4-5 buchetele conopida
1 ou
1 iaurt gras( am folosit 140 de grame cu 4.5% grasime)
30 grame cascaval cubulete( aprox. 2 feliute )
patrunjel proaspat pentru aroma
unt/ ulei pentru uns forma

Legumele se curata, se spala, apoi se fierb la abur broccoli si conopida, in timp ce morcovul se fierbe in apa. Daca il fierbeti tot la abur, intreg, va dura foarte mult. Sau le fierbeti pe toate in apa, doar ca la abur isi pastreaza mai vine vitaminele. Stiti deja asta, nu ma mai lungesc cu vorba…
Dupa ce sunt fierte, se lasa putin sa se raceasca.

Morcovul se da pe razatoarea mare, broccoli si conopida se toaca.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Amestecati apoi toate legumele cu iaurtul, oul batut ca pentru omleta si cubuletele de cascaval.
Condimentati la final cu patrunjel proaspat.

Ungeti cu unt sau cu ulei un vas termorezistent, turnati amestecul si bagati la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Tarta trebuie sa fie usor rumena la suprafata.

Nu stiu daca voi veti avea rabdare sa se raceasca, noi am mancat-o calda cu cateva felii de rosie langa.

Sa ne fie de bine noua si pofta buna voua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *