Tarta cu dovlecel

Tarta cu dovlecel

Prefer sa ii gatesc lui Matei in fiecare zi. In felul acesta ii ofer zilnic altceva, iar mancarea este mereu proaspata. Rar se intampla sa ii dau 2 zile la rand acelasi fel de mancare. Cum asta inseamna timp petrecut in bucatarie, ma orientez catre preparate rapide, cu putine ingrediente. Totusi sunt atenta si la combinatiile de alimente astfel incat sa aiba mese echilibrate si sanatoase. 
Aceasta tarta face parte din categoria repede, usor, echilibrat.


Ingrediente:
1 dovlecel mic
cateva bastonase ardei rosu
2 rosii cherry
3 linguri branza de vaci
1 lingurita ulei de masline
ierburi de Provence


Setati cumptorul la 180 de grade.
Spalati legumele, dovlecelul il dati pe razatoare si il lasati putin la scurs.
Tocati foarte fin ardeiul si rosiile decojite si le puneti peste dovlecelul scurs bine in prealabil. Adaugati si branza, uleiul de masline si ierburile de Provence. Merge foarte bine si cu oregano sau busuioc.
Se transfera intr-un vas rezistent la caldura si se baga la cuptor pentru 30- 35 de minute.
Rosiile cherry pot fi inlocuite cu o jumatate de rosie normala sau chiar cu 2 linguri de suc de rosii facut in casa.


Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *