
Tarta cu branza de vaci si broccoli
Fac ce fac si mai trantesc o tarta. Fac ce fac si mai bag si cate un broccoli pe ici-colo.
Nu stiu la voi cum este, dar la noi broccoli sta la loc de cinste. Si mie nu imi pare rau pentru ca este bun, satios, sanatos, colorat, verde, frumos…. si lista poate continua.
Tarta cu branza de vaci si broccoli sa fie!
Ingrediente:
300 grame branza de vaci
2 oua
100 grame smantana cu 20% grasime
5-6 buchetele de broccoli
3 linguri cu varf cu gris
oregano si busuioc pentru aroma
ulei de masline pentru uns tava
Spalati buchetelele de broccoli, fierbeti-le la abur, apoi lasati-le sa se raceasca, scurgeti-le bine de apa in palme si tocati-le marunt.
Preincalziti cuptorul la 180 de grade si ungeti cu ulei dr masline un vas termorezistent.
Amestecati branza de vaci cu ouale, smantana si grisul. Lasati amestecul 10 minute sa se odihneasca, timp in care grisul se va hidrata.
Puneti broccoli peste compozitia pregatita mai sus si condimentati cu oregano si busuioc.
Bagati la cuptor 30-35 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Simplu si delicios!