Taietei de orez cu peste si legume

Taietei de orez cu peste si legume

Ingrediente:
taietei de orez
200-250 gr peste alb
1 catel de usturoi
1 rosie potrivita
1/2 ardei kapia
1 ceapa verde
1 morcov potrivit
ulei de masline
oregano, busuioc dupa gust

Prima data ne vom ocupa de peste. Acesta va fi facut la cuptor sau la abur. Eu l-am pregatit in vasul yena la cuptor.

Asadar, preincalziti cuptorul la 180 de grade.
Puneti pestele in vas, stropiti cu ulei de masline, adaugati catelul de usturoi felii, rosia cubulete si condimentati cu oregano si busuioc.
Acoperiti totul cu apa, puneti capacul si bagati la cuptor 30 de minute.
Dupa ce se raceste putin, va trebui maruntit cu furculita.

Taieteii de orez se vor pregati conform indicatiilor de pe ambalaj.

Intre timp, tocati felii foarte subtiri ardeiul, ceapa verde, iar morcovul se da pe razatoarea mare.

Intr-o tigaie antiaderenta se pune putin ulei de masline amestecat cu cateva linguri de apa in care au fiert taieteii si se vor inabusi legumele. Nu le lasati prea mult, doar cat sa se inmoaie. Legumele vor fi usor crocante, asta daca si copilul este mai marisor si gestioneaza bine bucatile.

Condimentati legumele cu busuioc si oregano, eventual mai puneti putin sos de la peste, apoi adaugati pestele maruntit si taieteii.

Amestecati si invitati gurmandul la masa.

Sper ca si voua v-a placut cel putin la fel de mult cum ne-a placut noua.

Sa va fie de bine si va mai astept la noi in bucatariešŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *