Supa de cartofi cu smantana si marar

Supa de cartofi cu smantana si marar

Azi am facut o supa de cartofi putin mai altfel si cam aveam emotii ca nu o sa fie pe placul micului gurmand.
Am adaugat la final un praf de chimion macinat si unul de turmeric. Nu stiu ce mi-a venit de le-am folosit. Probabil pentru ca am vazut plicurile nedesfacute in cosul cu condimente si am zis sa le folosesc macar o data😀.
Dar a fost o alegere inspirata, chiar a iesit o supa de cartofi cu smantana si marar de toata bunatatea.
Va invit sa o pregatiti si voi si sa imi spuneti ce parere aveti.

Ingrediente:
500 grame cartofi
1 morcov marisor
1 ceapa
300 grame smantana cu 20% grasime
1 praf de turmeric
1 praf de chimion macinat
ulei de masline
marar dupa gust

Legumele se spala bine si se curata de coaja.

Cartofii se taie cubulete potrivite, morcovul se da pe razatoarea mare, iar ceapa se toaca marunt.

Sotati cateva minute ceapa si morcovul in ulei de masline amestecat cu apa, adaugati apoi cartofii si acoperiti cu apa.

Lasati sa fiarba in jur de 30 de minute, pana cand cartofii incep sa se zdrobeasca putin. In felul acesta supa va fi mai groasa si cremoasa.

Luati cateva polonice de zeama fierbinte din oala si amestecati cu smantana. In felul acesta se va incalzi si nu exista riscul sa se branzeasca in momentul in care o puneti in oala.

Turnati asadar smantana in oala, condimentati cu turmeric, un praf de chimion macinat si marar proaspat tocat.
Mai lasati pe foc inca vreo 2 minute si dati deoparte.

Poate fi servit gurmandinul din dotare cu o supa de cartofi asa cum nu a mai mancat pana acum.

Sa va fie de bine, micilor gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *