Supa de legume cu galuste

Supa de legume cu galuste

Ingrediente pentru supa:
1 morcov
1 patrunjel
1 tija de apio sau 1 felie mica de telina
1 ceapa verde sau 1 ceapa mica uscata
1/2 pastarnac
4-5 bastonase de ardei rosu
1 felie de sfecla rosie
ulei de masline
patrunjel frunze pentru aroma

Ingrediente pentru galuste:
1 ou
4 linguri cu gris
1 praf de sare( optional, dupa 2 ani)

Spalati si curatati toate legumele, apoi le taiati cubulete mici. Se vor inabusi 5 minute in ulei de masline amestecat cu apa, apoi se acopera totul cu 2,5 litri de apa si se lasa la fiert pana cand sunt foarte bine patrunse.

Pregatiti si galustele. Bateti bine oul intreg cu 1 praf de sare, daca puneti, apoi adaugati 4 linguri rase cu gris, una cate una, amestecand cu telul dupa fiecare sa nu se formeze cocoloase. Lasati 10-15 minute amestecul sa se odihneasca, timp in care grisul se va hidrata bine, iar galustele vor iesi pufoase.

Dati focul incet, iar in supa, daca fierbe foarte tare, adaugati un strop de apa.
Cu o lingurita incepeti si adaugati galustele in supa. Bagati prima data lingura in supa, apoi luati din aluat si dati-le drumul in oala.
Mai lasati la fiert 10 minute la foc mic, presarati patrunjel proaspat tocat, puneti capacul si trageti de pe foc.

Va iesi cea mai buna si sanatoasa supa de legume cu galuste de gris.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar