Supa crema verde

Supa crema verde

De curand am descoperit ca lui Matei ii place broccoli. Mie personal nu imi place. De fapt, nu pot sa il vad… Cum sa iti placa broccoli !?!?!
In fine, daca lui ii place incerc sa il folosesc in preparate cat de des se poate, mai ales ca e plin de vitamine. Contine vitamina A, vitamina C, calciu si fier. Asa mi-a venit in gand aceasta reteta de supa crema verde.


Ingrediente:
2 buchetele marisoare de broccoli
1 mana maz─âre
2-3 rondele dovlecel
1 catel de usturoi
1 lingura branza de casa
1 lingurita ulei de masline
busuioc


Toate legumele le spalam si le punem la fiert la abur sau in apa, depinde cum va este mai comod. La abur dureaza putin mai mult, dar isi pastreaza mai bine toate vitaminele. In timp ce legumele fierb, facem branzica de casa.
Punem intr-un vas pe foc un iaurt mic si il lasam pana cand incepe sa se separe zerul. In acest moment, daca bagati degetul mic, temperatura ar trebui sa fie suportabila. Scurgem printr-o sita fina zerul amestecand foarte usor cu o lingura, astfel incat sa scurgem doar lichidul, nu si partea mai consistenta care este de fapt branza. 
Intre timp legumele s-au fiert, le transformam intr-o crema fina si subtire cat ne place. Adaugam ulei de masline si busuioc dupa gust, iar deasupra punem putina branza de vaci.


Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *