Supa crema de sfecla coapta cu drojdie inactiva

Supa crema de sfecla coapta cu drojdie inactiva

Aceasta supa am facut-o in mare graba, dar a avut un succes maxim. I-a placut tare mult strengarului mancacios, asa ca o fac de fiecare data cand sunt in pana de idei si nu stiu ce supa crema sa mai fac. In plus, sfecla este super sanatoasa, iar coapta are un gust minunat.

Ingrediente:

1 sfecla mica
1 morcov
1 patrunjel
1 cartof
1 felie subtire de telina
oregano, ulei de masline
1 lingurita iaurt, drojdie inactiva 


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune sfecla si se baga in cuptorul incins la 200 grade pentru aproximativ 1 ora. Este gata in momentul in care furculita intra cu usurinta in sfecla.
Intre timp se pregatesc celelalte legume. Se spala, se curata si se taie in bucati potrivite morcovul, patrunjelul, cartoful si felia de telina. Se fierb la abur sau in apa. Cand sfecla este coapta, se curata de coaja si se da pe razatoare sau se toaca marunt. Se adauga si celelalte legume fierte si se paseaza cu blenderul, adaugand cate putina apa in care au fiert pana se ajunge la consistenta dorita.

Se condimenteaza cu o lingurita ulei de masline si oregano, iar in momentul in care se serveste se adauga putin iaurt si se presara jumatate de lingurita de drojdie inactiva.

Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar