Supa crema de naut cu drojdie inactiva

Supa crema de naut cu drojdie inactiva

Obisnuiesc sa folosesc drojdia inactiva tot mai mult in ultimul timp, in special in mancarurile de legume.
Aceasta nu are nicio legatura cu drojdia de bere, nu dospeste, deci nu este folosita la prepararea aluaturilor, ci pentru a imbogati nutritional mancarurile. Are un gust asemanator cu cel al branzeturilor, fiind cunoscuta si sub denumirea de parmezanul vegetarienilor.
Drojdia inactiva poate fi introdusa in alimentatia copiilor inca de la 6 luni si este plina de substante nutritive: acid folic, zinc, seleniu, este plina de proteine si complexul de vitamine B.


Ingrediente:
1 ceasca boabe de naut fierte
1/2 cartof dulce
1/2 ceapa rosie
1 lingurita ulei de masline
1 lingurita fulgi de drojdie inactiva
rozmarin dupa gust


Legumele se spala bine, apoi ceapa si cartoful dulce se fierb. Eu am avut naut deja fiert in congelator, deci nu a trebuit sa il mai pregatesc si pe acesta. Daca nu aveti gata fiert, atunci acesta se lasa peste noapte in apa, dupa care se fierbe pana cand boabele sunt moi si se curata de pielita exterioara.


Odata fierte toate ingredientele, se pun in blender si se paseaza, adaugand apa in care au fiert pana cand se ajunge la consistenta dorita.


Adaugam putin ulei de masline si rozmarin dupa gust, dupa care presaram fulgii de drojdie inactiva pentru un plus de aroma.
Simplu si foarte bun, ca sa nu mai spun ca este si sanatos acest preparat.


Sa va fie de bine, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *