Supa crema de morcovi cu portocala

Supa crema de morcovi cu portocala

Nici nu va puteti imagina ce bine se completeaza morcovul cu portocala. Dulceata morcovului este parca inviorata de gustul acrisor al portocalei. Delicios!
Iar aceasta supa crema poate fi servita si de catre parinti, nu doar de catre bebe.
Sa vedem cum o pregatim.


Ingrediente:
2 morcovi
1 patrunjel
1 cartof
zeama de la o jumatate de portocala
unt cat o aluna
1 felie mica de paine
ierburi de Provence
1 lingurita ulei de masline


Legumele se spala, se curata si se pun la fiert. Cand sunt moi, se paseaza fin, completand cu apa in care au fiert pana capata consistenta pe care ne-o dorim.
Incorporam cubuletul de unt, ierburile de Provence, iar la final punem sucul de portocala. Sfatul meu este sa nu il puneti tot dintr-o data, ci treptat. In cazul in care portocala este prea acra, gustul supei va avea de suferit. Asadar, puneti suc de portocala atat cat va place.


Noi am servit cu cateva crutoane. Pentru acestea, taiati felia de paine in bucati mici, stropiti cu ulei de masline, presarati ierburi de Provence sau orice altceva va place si dati la cuptor, la 180 de grade cam 10 minute. Inainte de a manca, lui Matei i-am zdrobit bine fix 3 crutoane si am lasat cam 5 minute sa ma asigur ca s-au inmuiat. Nu de alta, dar prezinta risc de inec.


Pofta buna si bebei gurmanzi sa aveti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *