Supa crema de conopida cu turmeric

Supa crema de conopida cu turmeric

De ceva vreme am descoperit turmericul sau asa numitul sofran indian. Este un condiment folosit foarte mult in India, dar a inceput sa prinda si la noi. Are un gust usor amarui si parca asemanator cu cel al ghimbirului. Am zis sa il incerc in aceasta supa crema si se pare ca a fost o combinatie reusita.


Ingrediente:
4-5 buchetele de conopida
1 mar acrisor
1 patrunjel
2 feliute de dovleac placintar
un praf de turmeric
1 varf cutit de unt ( sau ulei de masline)


Spalam legumele si marul, le curatam de coaja si le fierbem pentru aproximativ 30 de minute.
Dupa ce sunt bine patrunse, le pasam cu blenderul, adaugand apa in care au fiert pana se ajunge la consistenta dorita.
Incorporam si untul, apoi presaram putin turmeric de gust.


Sa mancati tot, piticilor gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *