Supa crema de cartofi

Supa crema de cartofi

Cartofii sunt printre cele mai folosite legume in bucataria romaneasca. O tocanita, o ciorbita, mai un gulas ca suntem in Ardeal… toate au cartofi. Oricum sunt foarte hranitori, contin amidon, vitamina C si mult potasiu. Iar daca se combina cu cartofii dulci, alta sursa importanta de potasiu, proteine, sodiu si betacaroten, rezulta o supa crema gustoasa si aromata care cu siguranta va fi pe placul piticilor.


Ingrediente:
1 cartof alb
1/2 cartof dulce
1 mar ionatan
1 p─âtrunjel radacina 
1 catel de usturoi
Ierburi de Provence 
Fulgi de drojdie inactiva (optional)


Toate legumele si marul se curata, se spala si se pun la fiert. Cand sunt gata, se blendeaza, iar apa in care au fiert se pune pana cand se ajunge la consistenta dorita. Se condimenteaza cu ierburi de Provence si se presara o lingurita rasa de fulgi de drojdie inactiva.


Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *