Sufleu de conopida

Sufleu de conopida

Nu suntem fani conopida, dar acest fel de mancare a iesit o bunatate. Cu lapte, mozzarella si niste condimente “magice”, am transformat conopida in ceva minunat. Nici nu ma asteptam sa iasa asa de bun, l-am facut cum s-ar spune “am niste conopida, hai sa o folosesc daca tot este in frigider”.
Si pe cuvant ca data viitoare fac portie dubla.

Ingrediente:
5-6 buchetele de conopida potrivite ca marime
50 gr mozzarella
1 ou
20 -30 ml lapte
unt sau ulei pentru uns tava
oregano
chimion macinat

Incingeti cuptorul la 190 de grade.

Conopida se spala, se fierbe la abur, apoi se taie bucatele mici. Depinde cum le gestioneaza gurmandul din dotare. Poate fi facuta si piure.
Se lasa deoparte sa se raceasca.

Mozzarella se taie feliute subtiri. Daca bebe este prea mic, nicio grija. Inlocuiti mozzarella cu branza de vaci. Va iesi la fel de bun.

Intr-un bol vom bate oul, adaugam laptele si condimentele : oregano si chimionul macinat.

Vom pune intr-un vas termorezistent uns cu foarte putin unt sau ulei un strat de conopida, apoi mozzarella felii, iarasi conopida si turnam amestecul de lapte cu ou si condimente. Mai puteti pune inca un strat de mozzarella si dati la cuptor pentru 30 de minute.

Vasul meu a fost cam micut, de aceea am avut 2 straturi. Daca veti pune intr-un vas adecvat, nu asa ca mine😀, veti avea un strat de conopida, unul de mozzarella si amestecul de lapte si ou deasupra.

Sa il incercati si sa ne spuneti daca v-a placut. Noi cu siguranta il vom mai face.

Pofta buna si bebei gurmanzi!

2 thoughts on “Sufleu de conopida

  1. Cristina, felicitari pentru blog ! Iar sufleul a fost foarte foarte bun ; am vrut sa incerc reteta ta , eu fiind amatoare mare de conopida ….bine pe toate le-as incerca .
    Salutari micului gurmand .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *