Sufleu de cartofi cu morcov

Sufleu de cartofi cu morcov

Aceasta poate fi o reteta pentru toata familia, cu mentiunea ca pentru bebe nu am pus sare sau piper absolut deloc. Dar daca pregatiti in vase diferite, in portia parintilor puteti adauga putina sare, eventual si niste fulgi de chili, daca va place mai picant, putin bacon tras la tigaie in prealabil doar cat sa nu fie legume “goale” si aveti o cina pe cinste.

Din ingredientele date, mie mi-a iesit fix o portie asa cum vedeti in poza, dar puteti mari cantitatile fara nicio grija. Rezultatul va fi traznet.

Ingrediente:
2 cartofi
1 morcov
1 ou
2 linguri iaurt
1 lingurita ulei de masline
busuioc

Incingem cuptorul la 180 de grade.

Cartofii si morcovul se spala, se curata si se pun la fiert. Cand sunt bine fierte, se paseaza cu furculita sau cu blenderul. Totusi de preferat este furculita, cu blenderul se activeaza amidonul din cartofi si veti avea o compozitie care se cam intinde.

Batem oul foarte bine si il amestecam cu iaurtul. Turnam totul peste piureul de legume, adaugam putin ulei de masline si busuioc pentru aroma, dupa care punem compozitia intr-un vas rezistent la caldura si bagam in cuptor pentru 30-35 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna si sa imi spuneti daca v-a placut, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *