Sufle de cartofi cu mozzarella

Sufle de cartofi cu mozzarella

Sufle de cartofi cu mozzarella este un mod minunat de a-i rasfata pe micii gurmanzi. Este moale si cremos, deci poate fi servit chiar si de catre cei cu cativa dintisorišŸ˜€ Se preteaza foarte bine atat la pranz, dar si la cina.

Ingrediente:
200 grame cartofi
50 gr mozzarella
1 ou
un cub de unt + putin pentru uns tava
30 ml lapte
ierburi de Provence

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa sau la abur, dupa care se fac piure.

Se adauga laptele, untul, cascavalul ras si ierburile de Provence, iar dupa ce se raceste putin, adaugati si oul batut si amestecati energic. Este important sa nu adaugati oul peste piureul fierbinte pentru ca se va face omleta.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Ungeti cu foarte putin unt o forma termorezistenta, puneti un strat de piure, apoi un strat de mozzarella felii subtiri sau data pe razatoarea mare, apoi iarasi un strat de cartofi.

Ultimul strat va fi de mozzarella bucatele pe care le veti pune din loc in loc.

Bagati la cuptor pentru 25 de minute.

Pentru cei mai mici, mozzarella si cascavalul pot fi inlocuite cu branza de vaci sau ricotta. In acest caz, stratul de branza final va fi adaugat cu 10 minute inainte de a scoate tava din cuptor ca sa nu se arda.

Va doresc pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *