Stufat de vita cu leurda si ceapa verde

Stufat de vita cu leurda si ceapa verde

Ingrediente:
300 grame carne de vita( eu am avut antricot)
1 legatura ceapa verde
2 legaturi de leurda
100-150 grame rosii tocate, fara coaja
1 catel de usturoi mai mare
ulei de masline
busuioc pentru aroma

Carnea se curata de eventualele tendoane si se taie bucati potrivite.

Ceapa verde se spala, se toaca si se inabusa 2-3 minute in ulei de masline amestecat cu putina apa.

Se adauga carnea, se acopera cu apa si se lasa la fiert pana cand este bine patrunsa.
Daca este cazul, se completeaza pe parcurs cu apa calda.

Cand este facuta se adauga rosiile tocate si lasam inca vreo cateva clocote.

La final adaugam leurda tocata si felii subtiri de usturoi.

Condimentam cu busuioc (eventual sare si piper daca folositi) sau orice alt condiment va place si mai lasam pe foc fix 2 minute, cat sa se inabuse putin si leurda.

Stingem focul si lasam asa cu capacul pus pe oala.

Este o mancare usoara si hranitoare. Merge foarte bine alaturi de o portie de orez, cus cus, chiar si paste.

Sa va fie de bine si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *