Spanac cu mamaliga si ou

Spanac cu mamaliga si ou

Reteta de spanac cu mamaliga este ideala pentru cei mici. Se stie ca spanacul este extrem de sanatos deoarece contine multe vitamine: de la calciu, fier, pana la vitaminele A si C. De aceea ar fi bine sa fie introdus in alimentatia micutilor dupa varsta de 8 luni. Cu toate acestea, trebuie avut grija la cantitate si nu mai mult de 2-3 ori pe luna, asta din cauza acidului oxalic. Acesta se pare ca impiedica absorbitia calciului si a magneziului si favorizeaza aparitia pietrelor la rinichi.

Asta ca o paranteza, dar parerea mea – moderatia este cheia in toate, asa ca o mancarica de spanac si mamaliguta din cand in cand nu face altceva decat sa ajute pe bebe sa creasca mare si vanjos.
Sa ne apucam de treaba.

Ingrediente:
o mana zdravana de spanac 
1 catel de usturoi
1 lingura bulion de casa( optional)
1 ou ( optional)
1 lingurita ulei de masline
1 lingura rasa malai
100 ml apa

Spanacul se spala temeinic in mai multe ape, chiar frunza cu frunza ar fi bine pentru a inlatura orice urma de praf . Se rup eventualele codite si nervuri. Eu de obicei folosesc pentru copilas baby spanac, este mult mai fraged si crud.

Se fierbe pentru 2 -3 minute, se scurge si se toaca.
Usturoiul se curata si se marunteste foarte fin. Se pune la inabusit usturoiul cu uleiul de masline si putina apa, se adauga si spanacul, iar dupa 1 minut puneti bulionul si amestecati bine. Se mai lasa inca 2-3 minute si se trage de pe foc.

Separat se pregateste mamaliga. 100 ml apa se pune la fiert, iar cand clocoteste se adauga malaiul si se amesteca energic pentru a nu forma cocoloase. Se fierbe in jur de 5-7 minute, in functie de malai.
Oul se fierbe tare, adica 10 minute din momentul in care fierbe apa.

Se pune mamaliga intr-un bol, peste mamaliga punem spanacul si radem oul pe deasupra. Merge si numai galbenusul daca albusul nu a fost introdus sau chiar putem omite oul. 

Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *