Spanac cremos cu mamaliga

Spanac cremos cu mamaliga

Nu am mai pregatit de ceva vreme spanac, asa ca azi a fost ziua cea mare.
Ca sa nu mai spun ca am avut si o mamaliguta galbena si frumoasa langa, deci a fost o zi mare intr-adevar.

Lui Matei ii place mamaliga ceva extraordinar. Ar manca in continuu mamaliga. Inca tine de castron sa nu i-l iei 😀 Ce sa mai… mamaliga viata lui.

Ca sa nu ma lungesc prea tare, nu de alta, dar se raceste mamaliga, veti avea nevoie de:

spanac
1/2 ceapa
1 catel mic de usturoi
2 linguri iaurt grecesc

Pentru mamaliga:
150 ml apa
1-2 linguri cu malai

Spanacul se spala bine si se indeparteaza coditele. Apoi se opareste pentru 2-3 minute, se scurge si se toaca marunt cu cutitul.

Ceapa si usturoiul se curata de coaja, se toaca si se inabusa in ulei de masline amestecat cu apa.

Cand sunt fierte, se adauga si spanacul si se mai lasa pe foc inca vreo 2-3 minute.

Se stinge focul si se lasa putin sa se racoreasca.

Se adauga iaurtul si se amesteca. Eventual se mai pune pe foc 1 minut, fix cat sa se intrepatrunda aromele.

Pregatim si mamaliga. Punem la fiert 150 ml de apa, iar cand clocoteste vom adauga 1 lingura cu malai amestecand energic sa nu se formeze cocoloase. Lasam sa fiarba cam 5-7 minute, depinde de malai.

Despre asta este vorba in preparatul de astazi.

Va doresc pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *