Snitele din piept de pui la cuptor

Snitele din piept de pui la cuptor

O varianta mult mai sanatoasa a snitelelor este cea la cuptor. In felul acesta pot manca si cei mici.
Dar la fel de bine poate manca toata familia. Si pe langa faptul ca sunt sanatoase, parca sunt si mai gustoase. Incercati-le si voi, nu cred ca nu va vor fi pe plac.

Ingrediente:
1 piept de pui dezosat, fara piele
200 ml lapte
2 oua
200 grame faina
200 grame pesmet
ulei de masline

Pieptul se pui se dezoseza, se indeparteaza pielea, apoi se taie in fasii groase de 2 degete.

Se pune laptele peste carne si se lasa la frigider peste noapte. In felul acesta carnea se fragezeste si are un gust mai bun.
Daca nu aveti atata timp la dispozitie, ar fi bine ca macar 2 ore sa stea asa.

A doua zi se scoate carnea din lapte si se sterge bine cu servetele uscate.

Bateti ouale bine si pregatiti 2 boluri. Intr-unul veti pune faina, iar in celalalt pesmetul.

Preincalziti cuptorul la 190 de grade si puneti hartie de copt in tava aragazului.

Dati carnea prin ou, apoi prin faina, iar prin ou si la final prin pesmet.

Asezati snitele in tava si bagati-le la cuptor 30 de minute.

La jumatatea timpului stropiti-le cu putin ulei de masline sa nu se usuce prea tare.

Lasati-le sa se raceasca bine in tava inainte de a le lua, altfel se vor rupe.

Merg de minune alaturi de o garnitura bogata de legume la abur stropite cu putin ulei de masline. Noi am folosit cartof dulce si conopida.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

2 thoughts on “Snitele din piept de pui la cuptor

  1. Cristina multumim de reteta.Am facut azi snitelele si au iesit delicioase.Asteptam sa isi dea si Ianis cu parerea.Pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *