Sarmalute din piept de pui cu bulgur

Sarmalute din piept de pui cu bulgur

Ingrediente:
1 piept de pui mai marisor
1 varza
1 ceapa rosie( se poate si alba)
1 morcov
1/2 ardei kapia
2-3 linguri rase cu bulgur
300 ml suc de rosii
ulei de masline
cimbru dupa gust
sare, piper, boia dulce( optional)

Pieptul de pui se toaca la robot sau cu masina de tocat carne.

Varza se taie in jumatate, se scoate cotorul, apoi incercati sa desprindeti frunzele cu grija. Daca nu puteti, atunci puneti la fiert jumatatile de varza in apa cat sa le acopere si lasati cam 10-15 minute din momentul in care fierb. In felul acesta, va fi mai usor sa le desfaceti.

Intre timp, pregatiti legumele.  Acestea se toaca marunt si se inabusa in ulei de masline amestecat cu apa. Nu puneti foarte multa apa, le veti inabusi doar cateva minute.

Lasati-le sa se raceasca, apoi adaugati-le peste carnea tocata. Daca mai au inca apa, aceasta se va arunca.

Condimentati cu cimbru, eventual sare, piper, boia dulce daca doriti si amestecati.

Bulgurul spalat in prealabil se va adauga si el peste amestecul de carne.

Tocati putina varza si puneti pe fundul oalei.

Formati sarmalele si puneti-le in oala, una langa alta.

Deasupra adaugati inca putina varza tocata sau niste frunze intregi.

Amestecati sucul de rosii cu apa, mai puneti putin cimbru si turnati peste sarmale.

Fierbeti in jur de 1-1.5 ore cu capacul pus, avand grija sa nu dea in foc.

Iata si minunatie de sarmalute din piept de pui cu bulgur,  numai bune de servit pe asa o vreme friguroasa alaturi de cateva lingurite de iaurt gresesc sau smantana si o mamaliguta calda.

Mhhh? Ce ziceti? Va apucati de treaba?
Sa aveti spor la sarmalute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *