Sarmale cu varza dulce

Sarmale cu varza dulce

Ingrediente:
1 varza marisoara
500 grame carne tocata amestec vita si porc
1 ceapa
1 morcov
1 cescuta orez
500-600 ml suc de rosii
ulei de floarea soarelui
boia de ardei dulce( optional)
cimbru, patrunjel frunze si marar dupa gust

Prima data va veti ocupa de varza. Taiati-o in jumatate, scoateti cotorul si desprindeti cu grija frunzele.
Puneti apa la fiert intr-o oala mare si opariti cateva minute frunzele de varza. In apa se mai pot adauga 2-3 linguri cu otet si un praf de sare, dar nu este obligatoriu.
Faceti aceasta operatiune pentru a se putea rula. Nu le lasati prea mult, 4-5 minute, apoi le scoateti intr-o strecuratoare si, dupa ce s-au racit, indepartati nervurile mai groase si taiati-le cat de mari doriti sa fie sarmalele. De obicei eu le tai in 2 daca sunt prea mari.

Cat timp se vor raci frunzele de varza, spalati si tocati ceapa, iar morcovul il veti da pe razatoatea mica.
Se vor inabusi 2-3 minute in ulei amestecat cu cateva linguri de apa, nu multa, doar cat sa nu se prajeasca si adaugati si cateva linguri de bulion.

Acest amestec il veti pune peste carnea tocata si tot acum veti adauga si orezul spalat bine in cateva ape.

Amestecati cu mainile curate si condimentati cu patrunjel frunze, marar si boia de ardei dulce daca va place.

In oala in care urmeaza sa fierbeti sarmalele veti pune intai cateva frunze de varza intregi sau tocate, apoi rulati sarmalele si puneti-le una langa alta in oala.

Evident, printre sarmalute se pot strecura si niste costite afumate sau bucatele de ciolan afumat. Dar eu nu am pus, am facut totul ca pentru micii gurmanzi, mai light😀
Nu puneti chiar pana sus, la fiert isi vor mari volumul si va curge din oala.

Amestecati sucul de rosii cu apa, condimentati cu cimbru si puneti peste sarmale.

Deasupra iarasi veti pune cateva frunze de varza tocate si lasati la fiert in jur de 1.5 ore, cu capacul pe oala. Eu am mai pus deasupra, peste varza tocata si cateva rosii cherry taiate in jumatate.
Verificati sa fie fierte si trageti de pe foc.

Cam asa fac eu sarmalele. Sper ca v-a placut reteta de astazi si va mai asteptam in bucataria noastra.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *