Sarlota de portocale cu mascarpone si fistic

Sarlota de portocale cu mascarpone si fistic

Stiti cum a fost cu sarlota asta? Aveam in cosul cu fructe niste portocale cu care voiam sa fac ceva de cateva zile. M-am tot sucit, m-am tot gandit… hai sa fac o sarlota , altceva nu imi venea in minte.
Am mai pus eu si putin mascarpone sa fie cremoasa si a iesit o bunatate de sarlota de sa te lingi pe degete si alta nu.
De fapt, este o budinca foarte usor de facut, dar i-am zis eu sarlota ca suna mai interesantđŸ˜€
Dar sa va las reteta, in caz ca v-am starnit curiozitatea.
Sarlota sau budinca, vedeti voi cum o sa ii spuneti, ideea este cam asa…

Veti avea nevoie de:
200 ml suc de portocale bio (3 portocale medii)
100 ml lapte
2 linguri cu amidon
150 gr mascarpone
2 lingurite cu fistic crud macinat

Am pus la fiert la foc mic sucul de portocale.

Laptele l-am amestecat cu amidonul si l-am turnat peste sucul de portocale caldut, apoi am amestecat in continuu ca sa nu se prinda de fundul vasului.

Se lasa la foc mic in jur de 5-6 minute, pana cand se ingroasa si ajunge la consistenta dorita.

Se lasa sa se raceasca bine (trebuie sa fie aproximativ la temperatura camerei), dupa care se incorporeaza branza mascarpone, tot la temperarura camerei si aceasta.

Adaugati si fisticul macinat si veti avea cea mai buna si racoroasa sarlota cu portocale si mascarpone.

Un deliciu, copiii vor fi mai mult decat incantati.

Se poate lasa 1ora la frigider sa se intareasca putin, dar nu este obligatoriu, mai ales ca o vor savura cei mici…

Sa va fie de bine, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *