Sarlota de capsuni

Sarlota de capsuni

In sfarsit au aparut capsunile. E drept, nu cele romanesti, dar am cumparat azi din piata si chiar au fost gustoase.
Si daca tot am avut mandrete de capsuni dulci, pai cum era sa nu fac o sarlota pentru mancaciosul cel mic?
Asadar, sarlota de capsuni avem la gustarea de dupa-amiaza.

Ingrediente:
250 gr capsuni
1 galbenus
1 lingura cu amidon
1 lingura nuca macinata pentru decor

Capsunile se spala, se indeparteaza coditele, apoi se paseaza cu blenderul.

Amestecati piureul astfel obtinut cu galbenusul si amidonul si fierbeti la foc mic in jur de 10 minute.

Aveti grija se amestecati in continuu ca sa nu se prinda. Eventual folositi un vas antiaderent pentru siguranta.

Puneti sarlota intr-un bol, ornati cu felii de capsuni si presarati nuca macinata.
Serviti apoi cu incredere, este un desert minunat!

Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *