Salau la cuptor cu ciuperci si rosii

Salau la cuptor cu ciuperci si rosii

Gatesc destul de rar peste. Nu pot sa spun ca Matei este mare fan, asta pe de o parte. Iar pe de alta parte, ma cam feresc sa cumpar peste pentru ca este foarte periculos, mai ales pentru copii daca nu este proaspat. Nu am gasit inca o sursa de peste sigura, iar cel congelat nu stiu de ce, dar nu ma incanta deloc.

In plus, trebuie avut grija ca pestele sa provina din zona FAO pana in 60 si sa fie pescuit.

In fine, am cumparat totusi salau pe care l-am pregatit la cuptor cu ciuperci si rosii. A iesit foarte bun, fiind bucata mare am mancat si eu. Si, spre surprinderea mea, i-a placut si celui mai mic gurmand al casei. Cu siguranta aceasta reteta o voi mai face.

Ingrediente:
1 file de salau
1 rosie mai mare
1 ceapa verde
1 catel de usturoi
250 grame ciuperci Champignon
ulei de masline
ierburi de Provence

Pestele se clateste rapid sub jet de apa rece, apoi se tamponeaza cu servetele uscate pentru a elimina apa.
Se verifica foarte bine sa nu aiba oase.

Toate legumele se spala, ciupercile se curata de coaja exterioara, apoi se toaca totul felii subtiri sau cubulete, dupa preferinte.

Preincalziti cuptorul la 200 de grade.

Puneti intr-o tava salaul, iar apoi adaugati si legumele in jurul lui.

Stropiti cu ulei de masline si condimentati cu ierburi de Provence.

Turnati foarte putina apa in tava, cam 200 ml si bagati la cuptor aproximativ 40 de minute. Daca este cazul, mai completati cu apa pe parcurs. In cand in cand, stropiti pestele cu sosul format in tava. Lasati totul sa se rumeneasca bine.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *