Salata de vinete cu ceapa verde si mascarpone

Salata de vinete cu ceapa verde si mascarpone

Atata m-am tot invartit si m-am sucit in legatura cu salata asta, de nici nu va puteti imagina. Nu stiu de ce, dar parca imi doream sa ii fac lui Matei o salata de vinete, dar sa fie nu buna, ci foarte buna. Si asta pentru ca era pentru prima data cand ii dadeam vinete. Si imi doream sa ii placa. Vinetele sunt sanatoase, evident ca orice leguma. Cu cat mai multe legume in alimentatie, cu atat mai bine, zic eu.

Asa ca i-am pregatit un fel de vinete cu maioneza, dar fara maioneza, ca nah…nu se poate, dar am adaugat mascarpone. Stiti cum au fost? Si nici nu veti sti decat daca le veti pregati. Credeti-ma pe cuvant, merita incercata reteta.

Ingrediente:
1 vanata coapta
1 ceapa verde
1-2 lingurite cu mascarpone
1 lingurita ulei de masline
oregano pentru aroma

Eu am avut vinete coapte la congelator. Am lasat putin vanata intr-o strecuratoare ca sa se scurga bine, apoi am pasat-o cu blenderul vertical.

Am tocat marunt ceapa verde pe care am pus-o peste vanata si am mai pornit blenderul de cateva ori, fix cat sa se amestece si ceapa.

Cu o spatula am incorporat si mascarponele, apoi am pus putin ulei de masline si oregano pentru gust. Vanata mea a fost cam micuta, asa ca am folosit doar o lingurita de mascarpone. Daca aveti o vanata mai mare, puteti pune 2 -3 lingurite, depinde acum si cat de cremoase doriti sa iasa.

Am servit cu paine proaspata si cu cateva felii de rosii.

Ce sa mai…sa va fie si voua de bine, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *