Salata boeuf cu maioneza de avocado

Salata boeuf cu maioneza de avocado

Pentru salata:
3 morcovi
2 radacini de patrunjel
1 felie de telina
1 mana de mazare
5-6 cartofi
6 castraveti in otet
sare si piper dupa gust

Pentru maioneza:
1 ou
1 avocado copt
1 lingurita mustar
1 lingurita ulei de masline
zeama de la o jumatate de lamaie

Morcovul si patrunjelul se spala bine, se curata de coaja, apoi se pun intregi la fiert.
Cand sunt aproape gata, in aceeasi oala, se pune si mazarea si se lasa pana cand toate sunt bine facute.
Intr-o alta oala se vor pune cartofii la fiert, spalati bine si fara a li se indeparta coaja.
Intre timp, taiati cubulete castravetii si lasati-i la scurs intr-o strecuratoare.
Cand toate celelalte legume sunt fierte, taiati-le cubulete si amestecati-le pe toate intr-un vas incapator.

Pregatiti si maioneza. Oul de fierbe tare, 10 minute din momentul in care incepe apa sa clocoteasca.

In vasul blenderului vertical se vor pune galbenusul, miezul de avocado, mustarul, uleiul de masline si zeama de lamaie, apoi amestecati cu blenderul pana cand capata consistenta unui sos fin, exact ca o maioneza.

Puneti sosul peste legume, amestecati, potriviti guatul de sare si piper( daca puneti) si eventual se mai poate adauga putin mustar si cateva frunze de patrunjel.

Iata si cea mai buna salata boeuf cu maioneza de avocado, racoritoare si mult mai sanatoasa decat cea clasica. Serviti cu incredere de la mic la mare😏

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar