Rulouri umplute cu broccoli si ricotta

Rulouri umplute cu broccoli si ricotta

Astazi va ofer o reteta de-a dreptul delicioasa si, desi pare ceva dificil de preparat, va garantez ca se face extrem de simplu si repede. Dar… exista un “dar”: ii veti impresiona nu doar pe cei mici, ci si pe cei mai mari si mai gurmanzi dintre gurmanzi.
Asadar, sa inceapa distractia si pregatirea unor delicioase, senzationale, minunate, extravagante rulouri umplute cu broccoli si ricotta!

Ingrediente:
4 foi proaspete de lasagna
1 broccoli micut
200 grame ricotta
200 ml lapte
2 linguri cu faina/ amidon
1 cub de unt
1 praf de nucsoara
50 grame mozzarella felii sau rasa
oregano dupa gust
2-3 felii de rosie ( optional)

Preincalziti cuptorul la 190 de grade.

Taiati foile de lasagna in 2 pe latime.

Spalati broccoli, il desfaceti in buchetele si il fierbeti la abur.

Dupa ce este fiert si racit putin, il pasati cu furculita, apoi incorporati ricotta si condimentati cu oregano dupa gust.
Cu acest amestec veti umple foile de lasagna, apoi le veti rula pe latime.

Din lapte, faina, unt si nucsoara veti pregati un sos asemanator cu cel Becheamel. Puneti laptele la fiert, pe foc mic, intr-o craticioara antiaderenta. Cand incepe sa se infierbînte, adaugati 2 linguri cu faina si amestecati energic cu telul ca sa nu se formeze cocoloase. Lasati sa fiarba pana cand sosul se ingroasa putin, in jur de 5-7 minute, apoi trageti de pe foc si incorporati untul si condimentati cu nucsoara.

Intr-un vas yena puneti putin sos, apoi rulourile formate anterior unul langa altul, avand grija sa le puneti in asa fel incat sa nu iasa compozitia din ele.

Presarati mozzarella rasa ori felii, apoi acoperiti cu sosul ramas.

Cateva felii de rosii din loc in loc, inca putin oregano pentru aroma, apoi vasul este gata sa fie bagat la cuptor.

Se lasa in jur de 20 de minute sau pana se rumeneste deasupra.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *