Risotto cu rosii si parmezan

Risotto cu rosii si parmezan

Ingrediente:
1 cescuta orez pentru risotto (arborio sau carnaroli)
1 ceapa mica
1 rosie mare coapta, fara pielita
1 lingura buna parmezan razuit
ulei de masline
oregano dupa gust
supa de legume/ de pui sau apa

Ceapa si rosia se toaca marunt si se inabusa cateva minute in ulei de masline amestecat cu apa.

Adaugati orezul, lasati putin la sotat, apoi puneti cate un polonic de supa sau apa. Pe masura ce lichidul scade, completati cu cate 1-2 polonice de lichid, timp in care amestecati in continuu, usor, avand grija sa nu striviti boabele de orez.
Cand orezul este gata, adaugati parmezanul razuit si amestecati bine.

Condimentati cu oregano dupa gust si gata. Merge foarte bine atat la pranz, cat si la cina alaturi de o salata mare cu ruccola si parmezan.

Sa va fie de bine, dragi gurmanzi!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *