Risoto cremos cu legume

Risoto cremos cu legume

In sfarsit, mi-a iesit si mie cel mai bun RISOTO CREMOS CU LEGUME. Iar daca aveti copii carora nu le plac legumele, aceasta reteta va va salva. Legumele se fac un piure fin si se adauga in risoto. Va garantez succesul retetei 😀
Priviti numai cum se pregateste.

Ingrediente:
1 cescuta orez
1 ceapa
1 morcov
1 praz mic( doar partea alba)
1 patrunjel
1/2 dovlecel
2 linguri parmezan ras
1 frunza de dafin
cateva boabe de piper si coriandru
ulei de masline
frunze de patrunjel si oregano dupa gust
1 varf de lingurita coaja rasa de lamaie

Prima data vom prepara o supa de legume. Asadar, spalam si curatam toate legumele si intr-o oala incapatoare vom pune: ceapa, morcovul, patrunjelul si dovlecelul, boabele de piper, coriandru si foaia de dafin. Acoperim cu 2 litri de apa si lasam sa fiarba la foc mic, aproximativ 1 ora.
Legumele ar trebui sa fie foarte moi, bine facute. Le vom scoate din supa si le vom pasa cu in blender de mana. Le lasam deocamdata deoparte.

Supa o strecuram pentru ca o vom folosi la prepararea orezului. Avem grija sa nu punem in mancare boabele de piper si coriandru sau frunza de dafin.

Tocam prazul si il punem la inabusit in ulei de masline amestecat cu un polonic de supa. Lasam vreo 5 minute pana se inmoaie putin, apoi adaugam orezul. Mai punem un polonic de supa, amestecam si lasam sa fiarba incet. Cand lichidul a fost absorbit de orez, mai punem un polonic de supa si tot asa pana cand orezul este bine facut.

La final, adaugam piureul de legume peste orez si mai lasam cateva minute pe foc.

Se incorporeaza apoi parmezanul, se potriveste gustul cu frunze de patrunjel si oregano, iar la final putina coaja rasa de lamaie.

Mi-nu-naaat este tot ce va pot spune despre acest risoto cremos cu legume!

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *