Ragù din pulpa de pui cu piure de pastarnac

Ragù din pulpa de pui cu piure de pastarnac

Ce sa mai gatim, ce sa mai gatim? Aveam in congelator o pulpa de pui special pusa deoparte pentru lucruri bebelusesti si tot voiam sa o folosesc la ceva mai sofisticat. Parca imi striga din congelator sa o dezghet si sa o pregatesc intr-un mare fel. Buuun… aveam mandrete de pulpa de pui dezghetata, spalata, mai trebuia parfumata, dar tot nu imi venea in cap ce sa pregatesc din ea. Supa nu, pentru ca nu suntem fani. Tocanita nu, am avut acum cateva zile ceva mancarica facuta cu sos. Carne fiarta… nici chiar asa ca nu suntem la regim. Si imi vine geniala idee sa o fac ragù. Dar chiar ca geniala idee pentru ca a avut un succes nemaipomenit.

Si cum cartile de specialitate nu recomanda asocierea dintre proteine si carbohidrati, nu puteam sa fac langa sosul de carne un piure de cartofi sau paste. Asa ca am facut un piure de pastarnac, foarte bun de altfel. Putin dulce, am adaugat si un cubulet de unt pentru aroma, putin busuioc, o incantare pentru papilele gustative ale gurmandului meu.

Asadar, astazi ragù din pulpa de pui cu piure de pastarnac.
Ingrediente:
1 pulpa de pui
1 ceapa mica
1 morcov
1/4 ardei capia
1 feliuta mica de telina
2-3 linguri bulion de casa
1 lingura ulei de masline


Pentru piure:
2 radacini de pastarnac
1 cub mic de unt( optional)
cimbru, busuioc

Pulpa de pui se spala bine, se indeparteaza pielea ca sa nu fie prea grasa, apoi se pune la fiert. Eu am folosit oala sub presiune si am fiert-o cam 40 de minute.
Dupa aceea am lasat-o putin sa se raceasca, am dezosat-o si am taiat carnea cat de marunt am putut.

Ceapa, morcovul, ardeiul si telina se spala, se curata si se toaca marunt. Apoi se pun la inabusit cateva minute cu putin ulei de masline si apa sau chiar supa in care a fiert carnea.

Adaugati si bucatile de carne, bulionul de casa, completati cu apa si lasati la foc mic pana cand sunt patrunse bine si legumele.
La final condimentati cu cimbru si lasati deoparte.

Pregatiti piureul de pastarnac. Acesta se spala, se curata si se fierbe, apoi se paseaza cu un blender vertical. Adaugati cubuletul de unt si busuioc dupa gust.

Peste piure se pune sosul de carne si sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi! Ca altceva nu va mai pot spune. Sper sa va placa la fel de mult ca si noua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *